Nieuws

Emmanuel liedbundel op je smartphone!

Onze liedbundel "Hij Leeft!" is beschikbaar voor smartphone en tablet! Wat vind je allemaal in de app: - de tekst van de liedjes (in het Frans, Engels, NEDERLANDS) - de bijbehorende akkoorden - een verwijzing naar het paginanummer in de liedbundel/muziekmap - bij elk nummer is de eerste toon beschikbaar (audio-fragment) - de mogelijkheid om de akkoorden aan de linker- of rechterkant van de tekst te tonen - taalswitch om snel tussen de verschillende taalversies van het lied te wisselen

Emmanuel Vlaanderen op de Gentse Feesten

Van 14 t.e.m. 23 juli zijn het Gentse Feesten. Een cultuurfeest in de Gentse binnenstad dat jaarlijks duizenden mensen op de been brengt.

Dit jaar hebben de zusters van Moeder Theresa het initiatief genomen om tijdens de Gentse Feesten de vele bezoekers ook een beetje van God te laten genieten. Elke avond tijdens de Gentse Feesten, in de Sint-Niklaaskerk (te midden van het feestgedruis), zullen zij om 17u beginnen met de rozenkrans gevolgd door een lange tijd van aanbidding. Zij hebben dan allerhande christelijke groepen en organisaties gevraagd hen hierbij te helpen.

Met de gemeenschap Emmanuel zullen wij hieraan deelnemen op donderdagavond 20 juli.

Bal 2.0 ten voordele van Fidesco

Op 28 april heeft een magnifieke volksdansavond plaatsgevonden in Gent. En dat ten voordele van Fidesco! “Bal 2.0” bracht maar liefst 120 mensen op de been, waarvan de overgrote meerderheid niets met kerk en geloof te maken heeft, maar waarvan enkele jonge mensen toch wat vragen hebben gesteld. Zo weten de jonge organisatoren op die manier toch een brug te bouwen naar hun kennissen en vrienden die niet gelovig zijn!

Pinksterwake

In de pas gerestaureerde basiliek van Halle, mét OLV de Heilige Geest bidden om vrede voor alle mensen…

Halle

Wanneer?
zaterdag 23 mei van 21u00 t.e.m. 23u00

Waar?
in de basiliek te Halle

Winterforum 2015

winterforum

Wat is het winterforum nu weer?
Het winterforum is een internationaal weekend dat wordt georganiseerd door de gemeenschap Emmanuel en waar we met meer dan 100 jongeren samen komen uit verschillende landen van Europa en de rest van de wereld.
Op het programma staat lofprijzing, onderricht, aanbidding, funforum, workshops, gebed, (nieuwe) ontmoetingen en vriendschappen, een optreden…