Nieuws

Emmanuel Play: sessie Paray: 8 - 11 augustus

Deze avond begint de 5de sessie.
Voor deze sessie zijn opnieuw meer dan 5000 deelnemers ingeschreven!

Aarzel niet om de gestreamde programma's (lofprijzing, conferenties, eucharistie...) online mee te volgen.

Het programma van de streaming op Emmanuel Play uit de sessie van 30 juli t.e.m. 4 augustus.

Sessie Paray-le-Monial Emmanuel 8-11 augustus

P.S.: Had je geen tijd om een sessie live mee te volgen, dan kan je die achteraf herbekijken.

Labels

Terugblik op het Emmanuel zomerweekend in Scherpenheuvel

Voor de tweede keer op rij heeft de gemeenschap Emmanuel in Scherpenheuvel een 'Zomerweekend' georganiseerd, een ontspannen én tegelijk spiritueel weekend voor alleenstaanden, koppels, gezinnen, jong en oud, om ons geloof te verdiepen en te vernieuwen en de vreugde ervan te herontdekken. Verleden jaar namen er bij de eerste editie van dit Zomerweekend al zo'n 90 mensen aan deel. Dit jaar stond de teller op 130 deelnemers 'van 0 tot 88'. 

Het Emmanuel zomerweekend: een feest van geloof, hoop en liefde

Deze zomer werd in Scherpenheuvel het eerste Emmanuel Zomerweekend in Vlaanderen georganiseerd, naar het voorbeeld van de ‘zomersessies’ van deze internationale gemeenschap in Beauraing, Paray-le-Monial en in het Zuid-Duitse Altötting. Negentig personen ‘van nul tot 88’ namen aan deze bijeenkomst deel: gezinnen, alleenstaanden, leden van de gemeenschap en belangstellenden uit BelgIë en Nederland. “Alleen maar blijde gezichten”, zei een deelnemer die toekwam toen het weekend al even onderweg was.

Liefde & Waarheid weekend in maart 2019

Stilstaan bij ons eigen zijn en van daaruit groeien in onze relatie, in die liefde die wij allemaal zo verlangen te beleven! Maar wat is liefde eigenlijk? Wat is het verschil tussen zich aangetrokken voelen, verliefd zijn, liefhebben? En hoe kunnen we de “echte” liefde beleven in een wereld die er ons zo veel verschillende en vervormde beelden van geeft? We proberen beter te begrijpen dat echte liefde op een vrije beslissing steunt, die ons ertoe leidt om ons te engageren en in te zetten voor het geluk van de andere. “Liefde voor altijd” is mogelijk en kan een fantastisch avontuur worden!