Charlotte en Tim vertrekken voor 2 jaar als vrijwilligers met Fidesco naar Oost-Timor

Beste vrienden, familie en kennissen,
Beste vrienden van familie,

Sommigen weten het al… Na een jaar trouwen en drie verrijkende jaren van professionele ervaringen voor Tim als leerkracht en voor Charlotte als trajectbegeleidster voor daklozen in Brussel, vertrekken we in september met de NGO Fidesco voor 2 jaar als vrijwilligers naar Oost-Timor.

Waarheen?

Oost-Timor ligt naast Indonesië en dicht bij Australië. Het is een jong land in volle ontwikkeling, maar met beperkte infrastructuur, als gevolg van zijn gewelddadige geschiedenis (Portugese en Indonesische bezetting) en zijn lange weg naar onafhankelijkheid. Oost-Timor is jong op meer dan één manier. Niet alleen ontstond het pas in 2002, meer dan de helft van de bevolking is ook nog eens jonger dan 25 jaar. Daarbovenop zijn meer dan 60% van de mensen werkzoekend. Daarom wijzen de bisschoppen van Oost-Timor al lang op het belang van onderwijs, zeker ook op het platteland. In deze context worden wij naar het dorp Letefoho gestuurd om er les te geven aan een middelbare school en te helpen bij het dagelijks leven van het internaat. Daar, temidden van de bergen zullen lessen in taal, geschiedenis en aardrijkskunde worden voorzien.

Waarom?

Sinds heb begin van ons leven als echtpaar hebben we de wens gehad om samen naar het buitenland te trekken na onze respectievelijke ervaringen in Sri Lanka, Paraguay, Slowakije, Turkije en China. Bovenal hebben we een diep verlangen om onze tijd en professionele vaardigheden samen ten dienste te stellen van de meest kwetsbaren. Met dat alles in het achterhoofd voelen we ons geroepen om op een nederige manier bij te dragen aan de ontwikkeling van Oost-Timor, maar vooral om met de Timorezen t eleven.

Fides wat?

Wij vertrekken met FIDESCO, dat ons na een jaar opleiding voor een missie van twee jaar uitzendt. Fidesco bestaat sinds 1981 en zendt opgeleide en bekwame vrijwilligers uit naar ontwikkelingslanden: meer dan 200 vrijwilligers zijn momenteel aan het werk in 27 landen over de hele wereld. Zij werken samen met de plaatselijke bevolking en delen hun know-how op het gebied van onderwijs, agronomie, geneeskunde, mechanica, onderwijs, management… Ter plaatse ontvangen de vrijwilligers een toelage die hen in staat stelt te leven in omstandigheden die dicht bij die van de plaatselijke bevolking staan. Bescheiden condities, maar rechtvaardig.

Fidesco dekt de kosten van onze missie: opleiding voor vertrek, vliegtickets, verzekering, administratieve opvolging, verblijfsvergoeding ter plaatse… Een deel van dit budget wordt gefinancierd door het Franse Ministerie van Buitenlandse Zaken, maar de rest (80%) leeft Fidesco van giften.

En u…?

Zonder u kan Fidesco geen vrijwilligers sturen. Zonder u kan Fidesco geen gehoor geven aan de oproep van de plaatselijke kergemeenschappen en hun bisschoppen die om onze hulp vragen. Daarom nodigen wij u uit om dit avontuur met ons te beleven!

Hoe? Door deze twee jaren van missie te sponsoren.
Het is heel eenvoudig: steun Fidesco met een maandelijkse donatie van 15 euro (of het equivalent daarvan in een eenmalige gift) en u ontvangt elke drie maanden onze missierapporten. Op deze manier beleeft u het avontuur met ons!

Samen!

U kunt ons ook op een eenvoudige manier steunen door een donatie van uw keuze te doen. Weet dat elke kleine steun betekenis heeft en dat uw hulp onvervangbaar is! Wij rekenen ook op uw gebed en uw vriendelijke steun om ons in dit avontuur te vergezellen.
Wij hopen dat u ons tijdens onze missie zult vergezellen!

PS: Indien u belastingplichtig bent en uw jaarlijkse donatie groter of gelijk is aan 40 euro, dan kunt u een formulier aanvragen en is uw donatie fiscaal aftrekbaar! 😉

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.