Nieuws

Zijn de WJD-jongeren van hen bank gekomen?

Onderstaand artikel werd op donderdag 18 januari 2018 gepubliceerd in het Katholiek Nieuwsblad.
Meer info over het katholiek Nieuwsblad.

Laetitia Verbeiren (23) hield tijdens de Wereldjongerendagen in Krakau een blog bij op www.katholieknieuwsblad.nl. Een jaar voor de volgende editie, vraagt ze zich af: wat heeft dat avontuur betekent voor het geloofsleven van katholieke jongeren?

"Op adem komen"

Wij komen naar u

Met een 7-tal vrijwilligers (leden van de gemeenschap Emmanuel) en die maken zich beschikbaar voor de begeleiding van DRIE avonden bij u... (in de parochie, bij u thuis, in de gemeenschap...).

WAT?

Drie trajecten naar keuze, telkens bestaande uit drie gezellige en verrijkende avonden, omdat iedereen wel wat zuurstof kan gebruiken in het leven...

"OP ADEM KOMEN"

WAAR? door u (organisator) gekozen

WANNEER? door u gekozen

VOOR WIE? iedereen

Voettocht voor moeders

Of we nu moeder of reeds grootmoeder zijn,

We geven onszelf volledig in ons familiale leven, in ons professionele leven of voor de mensen en activiteiten in onze omgeving. We geven en we dragen. We geven leven op talloze manieren en dragen zoveel mogelijk vruchten. Maar onszelf…? Is het ook niet goed om tijd te nemen voor onszelf?

Hebt u er ook nood aan om eens halt te houden, om alles eens even los te laten?

Dan bent u zeker welkom op de  Voettocht voor moeders!

Emmanuel liedbundel op je smartphone!

Onze liedbundel "Hij Leeft!" is beschikbaar voor smartphone en tablet! Wat vind je allemaal in de app: - de tekst van de liedjes (in het Frans, Engels, NEDERLANDS) - de bijbehorende akkoorden - een verwijzing naar het paginanummer in de liedbundel/muziekmap - bij elk nummer is de eerste toon beschikbaar (audio-fragment) - de mogelijkheid om de akkoorden aan de linker- of rechterkant van de tekst te tonen - taalswitch om snel tussen de verschillende taalversies van het lied te wisselen

Emmanuel Vlaanderen op de Gentse Feesten

Van 14 t.e.m. 23 juli zijn het Gentse Feesten. Een cultuurfeest in de Gentse binnenstad dat jaarlijks duizenden mensen op de been brengt.

Dit jaar hebben de zusters van Moeder Theresa het initiatief genomen om tijdens de Gentse Feesten de vele bezoekers ook een beetje van God te laten genieten. Elke avond tijdens de Gentse Feesten, in de Sint-Niklaaskerk (te midden van het feestgedruis), zullen zij om 17u beginnen met de rozenkrans gevolgd door een lange tijd van aanbidding. Zij hebben dan allerhande christelijke groepen en organisaties gevraagd hen hierbij te helpen.

Met de gemeenschap Emmanuel zullen wij hieraan deelnemen op donderdagavond 20 juli.

Bal 2.0 ten voordele van Fidesco

Op 28 april heeft een magnifieke volksdansavond plaatsgevonden in Gent. En dat ten voordele van Fidesco! “Bal 2.0” bracht maar liefst 120 mensen op de been, waarvan de overgrote meerderheid niets met kerk en geloof te maken heeft, maar waarvan enkele jonge mensen toch wat vragen hebben gesteld. Zo weten de jonge organisatoren op die manier toch een brug te bouwen naar hun kennissen en vrienden die niet gelovig zijn!