Op adem komen

Telkens bestaande uit drie gezellige en verrijkende avonden, omdat iedereen wel wat zuurstof kan gebruiken in het leven

Wij komen naar U…
Een 7-tal vrijwilligers (leden van de gemeenschap Emmanuel) maken zich beschikbaar voor de begeleiding van DRIE  avonden bij u… (op de parochie, in de gemeenschap, …)

WAAR?
Door u zelf gekozen

WANNEER? 
Door u gekozen

VOOR WIE?
Iedereen!
(We vragen om minimum 12 deelnemers te verzamelen voor we starten met een traject.)

CONTACT?
Contacteer Peter Verbeiren op +32 (0)496 36 34 09 of mail naar adem@emmanuelvlaanderen.be.

WAT?

ELKE AVOND, IN ELK TRAJECT vertrekken we vanuit voorbeelden en getuigenissen. Er wordt een inleiding gegeven, er is tijd voor gesprek (met ene hapje/drankje) en er wordt een concrete oefening gedaan.  We spreken niet alleen over mooie dingen, we beleven ze ook. 
Iedereen krijgt ook ietwat verrassende opdrachten mee voor de komende week.

Op adem komen

TRAJECT 1: Op adem komen in je persoonlijk leven

Avond 1: Avontuur van het gebed

Een avond om samen te ontdekken dat er vele manieren zijn om (mindful) op adem te komen. Mensen zoeken technieken die hen tot rust brengen. Dat is goed! Maar wat zou er gebeuren wanneer we ons open stellen voor de kracht van gebed, meditatie, lofzang?
Welke schatten zijn te vinden in psalmen, wijsheidliteratuur, getijdengebed, liturgie?
Kan je daarmee op adem komen? Hoe?

Avond 2: Avontuur van mededogen

Een avond om te ontdekken dat wie veel ontvangt in het gebed, ook in staat is om te geven. En dat geven je rijker kan maken. Een persoon worden die met mededogen, dienstbaarheid en barmhartigheid leeft, en die nooit buiten adem raakt, kan dat?

Avond 3: Avontuur van het geloven

Een avond op ontdekkingsreis door de wereld van het geloof. Mensen zoeken “hun heil” op vele plaatsen. Wat als we de weg van de “heil-igheid” en Gods Rijk bewandelen? Kan dat? En kan je daardoor echt “vrijer ademen”?

 

TRAJECT 2: Op adem komen als koppel

Avond 1: Avontuur van de liefdesrelatie

Een avond om te ontdekken welke liefde ons drijft. Hoe ze kan blijven duren en hoe een goede communicatie daar een belangrijke rol in speelt.

Avond 2: Avontuur van de vergeving

Een avond waarin we ontdekken hoeveel je ontvangt door te geven en te ver-geven. Wat zou er wel gebeuren wanneer partners elkaar (en hun verschillen) leren begrijpen? Wat als we leren schuld bekennen, vergeving schenken en ontvangen?

Avond 3: Avontuur van het huwelijk

Een avond over trouw en trouw-en. Mensen zoeken liefde die duurzaam is. Wat als we eens kijken naar de weg van het sacrament van het huwelijk? Wat kunnen we leren over die “roeping”? Wat doet dat met ons?

 

TRAJECT 3: Op adem komen met je werk

Avond 1: Avontuur van het zinvol werken

Een avond om te reflecteren rond de zin van werk. Is het van mogen of van moeten? Samen zoeken naar, en plaats maken voor een nieuwe blik op (ons) werk. Wat als ik met vernieuwde energie mijn talenten gebruik om mezelf te ontplooien en de wereld te veranderen?

Avond 2: Avontuur van de tijd

Een avond waarin we ontdekken dat je tijd beheren cruciaal is, maar niet zo evident vandaag. De tijd: vriend of vijand? Wat als we onze agenda’s eens anders zouden gaan “beheren”? En is het mogelijk om een beter evenwicht te vinden en tot rust te komen tussen alle uitdagingen van het dagelijks leven?

Avond 3: Avontuur van het geluk

Een avond die in het teken staat van de gelukkige “arbeider”. Of je nu thuis werkt of buitenshuis, of je nu werkloos, werknemer of werkgever bent, of je nu arbeider, zelfstandige of ambtenaar bent, iedereen is “geroepen” tot een geluk, daar waar hij/zij leeft en werkt!
Wat als wij nieuwe pistes zouden vinden om voldoening te halen uit ons werk, en anderen daarbij kunnen betrekken?

Op adem komen

 

Interesse of vragen?

Contacteer Peter Verbeiren op +32 (0)496 36 34 09 of via adem@emmanuelvlaanderen.be

 


 

Enkele getuigenissen: