Gezinsforum in Altötting (Beieren, Zuid-Duitsland)

Van 2 tot 7 augustus 2013 organiseert de Gemeenschap Emmanuel het Gezinsforum in Altötting (Duitsland). Ieder jaar komen daar ongeveer 2.000 deelnemers uit heel Europa samen voor een echte gezinsvakantie met inhoud! Voor deelnemers uit Vlaanderen en Nederland is er vertaling en een eigen Nederlandstalig crèche, peuter-, kleuter- en kinderprogramma wordt gezorgd.

gezinsforum Altötting

Altötting is een Maria-bedevaartsplaats in Zuid-Duitsland, waar de Gemeenschap Emmanuel sinds 18 jaar gezinssessies organiseert. Het thema dit jaar is: ‘God komt in jouw dagelijks leven’. Als Jezus op bezoek is bij Zacheüs de tollenaar zegt Hij: “Vandaag is dit huis heil ten deel gevallen (Lucas 19,9)”. God ontmoet ons graag in het leven van alledag. Tijdens dit forum gaan we daar dieper op in met vragen als: ‘Hoe kan ik in mijn dagelijks leven, werk, school, gezinsleven echt mijn geloof beleven?’ In lezingen, praktische workshops en gebedsmomenten wordt dit verder uitgewerkt. Voor de kinderen is er een eigen kinderprogramma vol spel, muziek en inhoud!

afbMonseigneur de Jong, hulpbisschop van het Nederlandse Bisdom Roermond is diverse malen meegeweest. Zijn ervaring: “Wat je daar meemaakt komt echt door de Heilige Geest: liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, vertrouwen, zachtmoedigheid, zelfbeheersing (Gal. 5, 22-23), met daarnaast lofprijzing en dankzegging, aanbidding, verzoening en een grote liefde voor Maria. Wat wil je nog meer?”

Praktisch

Vervoer is met eigen gelegenheid (auto). Wij bemiddelen graag voor zover mogelijk tussen mensen die een plaats over hebben en hen die er één zoeken. U kunt dit aangeven op het aanmeldformulier.

Inschrijfkosten: per echtpaar 125 euro, kinderen tot en met 12 jaar 15 euro per kind. Tieners (vanaf 13 jaar): 45 euro p.p., alleenstaanden 75 euro p.p.

afbMaaltijden (5 dagen): Vanaf 13 jaar 72,50 euro p.p. (zonder ontbijt 55 euro p.p.), kinderen van 3-12 jaar 47,50 euro p.p. (zonder ontbijt 35 euro p.p.). Het is ook mogelijk om ter plekke maaltijdbonnen te kopen, deze zijn wat duurder.

Logies: ‘Gasthof Zwölf Apostel’, p.p.p.n. incl. ontbijt:

  • 1-persoonskamer: 35 euro
  • 2- persoonskamer: 25 euro
  • 3-persoonskamer: 20 euro
  • 4-persoonskamer: 20 euro

Inschrijven verloopt via het secretariaat van de Nederlandse Emmanuel-gemeenschap en is mogelijk tot 25 mei 2013. U ontvangt in juni een brief met praktische informatie en de factuur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Gemeenschap Emmanuel: info@emmanuelnederland.nl.

Klik hier voor het aanmeldformulier

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.