Emmanuel-gemeenschap organiseert congres over Nieuwe Evangelisatie

“De nieuwe evangelisatie moet rekening houden met de verwachtingen van de mens van vandaag om een beter antwoord te geven op de hedendaagse uitdagingen.” De Belg Jean-Luc Moens, lid van de Emmanuelgemeenschap en de Pauselijke Raad Cor Unum organiseert van 26 tot 28 januari a.s. in Rome een colloquium over de nieuwe evangelisatie met als thema: ‘Naastenliefde, rechtvaardigheid en vrede: een uitdaging voor de evangelisatie’.

Jean-Luc Moens

Nu al proberen ontelbare mensen met een veelheid aan initiatieven tot de nieuwe evangelisatie bij te dragen. “Dat is uitstekend” zet Jean-Luc, “maar tegelijk bestaat de nood zich af en toe over onze inspanningen te buigen en nieuwe invalshoeken te zoeken. Dat vereist dat wij rekening houden met de verwachtingen van de moderne mens.”

De deelnemers aan het congres in Rome willen nagaan hoe de evangelisatie bijdraagt tot de naastenliefde. “Tegelijk willen wij ons buigen over het belang van die naastenliefde en van de sociale leer van de katholieke Kerk voor de nieuwe evangelisatie. Door een ommekeer van het hart gaan mensen vrede en rechtvaardigheid stichten”, zegt Moens. Hij beklemtoont het belang van de encycliek ‘Caritas in Veritate’, waarin paus Benedictus XVI een antwoord tracht te geven op de belangrijkste vragen van vandaag, zoals de financiële en economische crisis. “De situatie verschilt van land tot land, maar door de globalisering hebben wij steeds meer gemeenschappelijk.”

Info op de Franse site van de gemeenschap en in dit persbericht op Zenit.

Met dank aan Kerknet

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.