Emmanuelgemeenschap jubileert

De Emmanuel gemeenschap heeft 2011 – 2012 uitgeroepen tot jubileumjaar. Het jubileumjaar, dat op 25 maart van start ging, loopt tot 15 augustus 2012. De gemeenschap heeft heel wat te vieren: 40ste verjaardag van haar stichting; 20 ste veraardag van haar eerste erkenning; 20 ste verjaardag van de dood van Pierre Goursat (foto), haar belangrijkste stichter én de 30ste verjaardag van Fidesco, haar internationale NGO.

Pierre GoursatDe Emmanuel gemeenschap telt momenteel 9.000 leden waarvan 5 bisschoppen, 220 priesters en 115 seminaristen. In januari 2010 werd het proces met het oog de zaligverklaring van stichter Pierre Goursat opgestart.

De Gemeenschap Emmanuel is present is in 57 landen. De Gemeenschap bestaat uit echtparen, gezinnen, alleenstaanden, priesters en leken. Zij trachten om Gods oproep om dienstbaar te zijn en Christus te verkondigen in de wereld van vandaag te beantwoorden . De leden zijn ten diepste verbonden met de katholieke Kerk, haar leer en traditie, maar zijn tegelijk ook mannen en vrouwen van deze tijd. Het is hun doel om het Evangelie te verkondigen vanuit hun leven en door toedoen van nieuwe initiatieven die beantwoorden aan de verwachtingen van hun tijdgenoten.

Speciale website van het jubileum
Met dank aan rknieuws.net

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.