Pierre Goursat en de gemeenschap Emmanuel

Pierre Goursat, de stichter van onze gemeenschap, voor wie het zaligverklaringsproces in gang is gezet, was die onopvallende figuur, die drie uur per dag de Heer in het Heilig Sacrament aanbad… vervuld van het vuur van Gods Geest.. Hier een korte video-impressie.

Op 21 maart zal KTO (Frankrijk) de documentaire “Pierre et l’Emmanuel” uitzenden over het leven van Pierre. Wij vieren dit jaar de twintigste verjaardag van zijn overlijden, 25 maart 1991, Hij die op 15 augustus 1914 geboren werd en in de Tweede Wereldoorlog op een bijzonder wijze door Maria uit de handen van de NAZI’s werd gered..

Lees hier zijn biografie in het Engels en hier in het Frans

Klik hier voor een Franstalige toelichting bij het zaligverklaringsproces.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.