In de media: Fidesco België vzw werft vrijwillers en zendt ze uit

In de week van 24 november 2021 werd in Kerk & Leven een artikel gepubliceerd over Fidesco België.

Thérèse Van Eyken (25) is nog maar pas terug uit Cambodja, waar ze een jaar lang Engels gaf in de technische school en hotelschool Don Bosco in Sihanoukville. Ze is een van de 74 vrijwilligers die FIDESCO in 2020 kon uitzenden naar 28 partnerlanden om daar hun persoonlijke en professionele competenties beschikbaar te stellen in humanitaire- en ontwikkelingsprojecten.

Samen met een andere vrijwilliger naar een onbekende uithoek van de wereld worden gestuurd om er je talenten en professionele vaardigheden in dienst te stellen van de plaatselijke bevolking. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar toch zendt FIDESCO jaarlijks verscheidene enthousiaste vrijwilligers naar christelijke partner organisaties.

Lees het volledige artikel op de website van Kerk & Leven of download de PDF versie.