Jean-Luc Moens modereert CHARIS

foto Jean-Luc MoensOnze landgenoot Jean-Luc Moens wordt moderator van CHARIS, een nieuwe internationale dienstverlening voor de Katholieke Charismatische Vernieuwing.

logo charis

Het logo van de nieuwe dienstverlening CHARIS © VaticanMedia

Het Dicasterie voor de Leken, het Gezin en het Leven, laat weten dat op 8 december 2018 CHARIS van start gaat. Het is een dienstverlenende structuur die tegemoet moet komen aan de wens van paus Francis voor een nieuwe en enige internationale dienstverlening op maat en ten dienste van alle nationale bewegingen van de Katholieke Charismatische Vernieuwing (KCV) wereldwijd.

Een van de leidinggevenden van CHARIS wordt onze landgenoot dr.  Jean-Luc Moens, zelf lid van de Emmanuelgemeenschap. Hij is benoemd tot moderator van CHARIS voor een termijn van drie jaar. Pater Raniero Cantalamessa wordt de kerkelijke assistent van CHARIS. Twee andere  opmerkelijke leden van de 18-koppige stuurgroep van CHARIS zijn de Franse diaken Etienne Mellot, die voor de Bisschoppenconferentie van Frankrijk (CEF) de gemeenschap van charismatische vernieuwingsgroepen coördineert, en zijn landgenoot François Prouteau, de voorzitter van de christelijke beweging Fondacio.

Ad experimentum

De statuten van de nieuwe instantie worden goedgekeurd ad experimentum, dat wil zeggen voor een proefperiode. De werking ervan moet daarom worden geëvalueerd voordat ze definitief kunnen worden vastgelegd. De inwerkingtreding van het statuut van CHARIS is gepland voor Pinksteren, 9 juni 2019.

Bron: VatcanNews 

 

Dit bericht werd oorspronkelijk gepubiceerd op kerknet op zaterdag 3 november 2018.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.