Meneer, hoe komt het dat u altijd zo gelukkig bent?

Recentelijk heeft Betsaida een boek uitge­bracht van Peter Verbeiren, licentiaat en godsdienstleerkracht, over geluk. De titel is de letterlijke vraag die hem werd gesteld waarna hij met enkele studenten op zoek ging naar wat mensen duurzaam gelukkig maakt.

Meneer, hoe komt het dat u altijd zo gelukkig bent?

“Meneer, hoe komt het dat u altijd zo gelukkig bent?” is de nachtelijke vraag die een Vlaamse godsdienstleerkracht kreeg van enkele studenten. In plaats van meteen te antwoorden is hij samen met hen op zoek gegaan naar wat mensen duurzaam gelukkig maakt.

Met dit boek brengen ze een positieve getuigenis, met verrassende verwijzingen naar films, muziek en verhalen, die een bron van inspiratie kunnen zijn in ieders eigen weg doorheen het leven.

Het is een verfrissend en eigentijds boek die je vanaf de inleiding reeds vasthoudt. Het begon allemaal tijdens een in de maag gesplitste taak van security officer tijdens een nachtelijke schoolfuif. Om ongeveer 03.00 uur wilden Lisa en een paar van haar medeleerlingen wel eens weten waarom hij toch altijd zo’n gelukkige indruk wekte. Hij moest ze het antwoord schuldig blijven, maar het zaadje was gezaaid. Het was het begin van een lange periode van nadenken over die existentiële vraag, hoe hij het geheim van zijn happiness het beste zou kunnen verwoorden. 

Enkele veelbelovende reacties:

De moeite waard. Super vlot. Heel wat kansen tot gesprek ontdekt.
(Ann)

Meneer, er zit iets magisch verborgen in uw boek. Ongelofelijk veel kracht en hoop.
(Ella)

Sommige persoonlijke stukken hebben me echt geraakt. Ook het Taizéverhaal was erg boeiende, doorleefde lectuur.
(Willem)

Ik zoek nu zelf mijn eigen weg van geluk. En ik ben dankbaar voor de inzichten die het me gegeven heeft. De batterijen zijn ook weer bijgevuld.
(Heleen)

Wie is Peter Verbeiren?

Peter Verbeiren

Peter Verbeiren (1968) is gehuwd en heeft vier kinderen. Hij is licentiaat gods­dienst­we­ten­schappen (KULeuven, 1992). Hij woont in Halle (Vlaams-Brabant) en werkt er als godsdienst-leerkracht in het Heilig Hart & College. Samen met zijn vrouw Catherine is hij lid van de katholieke gemeenschap Emmanuel.

Meer info en bestellen:

Bestel dit boek via het online bestelformulier. (Betsaïda)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.