Onze tieners zijn ‘AWESOME’!

De tieners van Sail Away waren afgelopen weekend weer 24u samen te Halle.

Naast de gebruikelijke ingrediënten: samen koken, eten, drinken, lachen, spelen, film kijken, praten, bidden, eucharistie vieren, slapen,… was er deze keer toch iets heel speciaals… Naar aanleiding van een onderricht in de reeks ‘Word Studies’ van ‘The Bible Project’ (je kan de superinteressante filmpjes vinden op hun YouTube-kanaal!) over het Hebreeuwse woord ‘Shalom’ (vorige maanden hadden we het al over ‘Shema’ en ‘Ahavah’) maakten we samen een gezelschapsspel, het ‘shalom-spel’ dus!

In het spel worden maximum 4 teams uitgedaagd om de kapotte muur van ons huis te herstellen. Want… shalom/vrede is niet zomaar het ontbreken van oorlog, het is ook samen leren werken en bouwen aan herstel (=shalom!). Via opdrachten kunnen de teams bakstenen winnen waarmee de gaten in de muur hersteld worden! Ook in ons eigen leven en in de relaties met anderen en God kunnen we werken aan ‘shalom’!

tieners emmanuel vlaanderen

Supertof allemaal, maar het werd nog beter. We stuurden naar de Amerikanen van ‘The Bible Project’ een foto van ons met het ‘shalom-spelbord’ en een uitleg over het spel en hoe we ons door hen lieten inspireren. Hieronder hun enthousiaste antwoord:

Thank you so much for your encouraging note! We’re so glad that our videos help you to better understand the Bible and bring it to life for you. This game is AWESOME!!! Thank you for sharing! I will show it to our team. 🙂 Keep up the good work! Thanks for your support – we couldn’t do it without you, Amber
– The Bible Project Team

Joachim, Joachim2, Heleen, Anouchka, Marie, Andreas

Peter & Cathérine
– verantwoordelijk tieners gemeenschap Emmanuel Vlaanderen

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.