ESM? Paray-le-Monial? Sara en Marieja?

 

Deze maand vertrekken 2 Vlamingen, Sara en Marieja, voor een jaar op missie met de Emmanuel School of Mission (ESM) in Paray-le-Monial.

Dit is een programma van 9 maanden waarin een 20-tal jongvolwassenen een verdieping in het geloof krijgen. De school is gebaseerd op vier pijlers: academische vorming (theologie, filosofie, ethiek en veel meer), gebed, gemeenschapsleven (ze wonen samen met +/- 20 jongvolwassenen van over de hele wereld) en missie (waarin datgene dat ze geleerd en ervaren hebben in de praktijk gaan brengen en gaan uitdragen naar andere mensen, in Paray-le-Monial en andere plaatsen in Frankrijk). 

De school wordt georganiseerd door de gemeenschap Emmanuel.
Wie graag meer te weten komt over de Emmanuel School of Mission (ESM) kan een kijke nemen op onze pagina of op de officiële website.

Emmanuel School of Mission Paray-le-Monial

Wie is Sara?

Hallo allemaal! Mijn naam is Sara Moulin, ik ben 22 jaar en afgestudeerd als Bedrijfsvertaler-tolk en leerkracht Frans-Engels. Via deze blog kunnen jullie mijn avontuur in Paray le Monial volgen. Vanaf eind september tot en met juni zal ik hier de Emmanuel School of Mission volgen, een evangelisatieschool voor jonge gelovigen.

Lees meer op haar persoonlijke blog

Of steun* haar via:
Financieel: BE82 9731 4272 9268
Heb je vragen? Of wil je enkele gebedsintenties delen? Je kan haar contacteren op sara.moulin3007@gmail.com

Wie is Marieja?

Hallo allemaal, Ik ben Marieja De Rynck, ben 21 jaar en groeide op in een groot gezin met 8 broers en 5 zussen. Mijn ouders hebben bij het doopsel beloofd mij christelijk op te voeden, samen met de verantwoordelijkheid van mijn doopmeter en -peter. Ik heb in mijn jeugdjaren de Heer mogen ontdekken via verschillende wegen zoals gelovige kampen van de gemeenschap Maria-Kefas, de Sint-Michielsbeweging, verdiepingsweekenden, een bedevaart naar Medjugorje en Lourdes… Deze taak hebben mijn ouders zeker volbracht, waar ik zeer dankbaar voor ben. Maar nu, als jong volwassen vrouw, ben ik op het moment gekomen dat ik mijn geloof wil verdiepen en mijzelf wil onderscheiden. Ik wil mij Heer, de Verlosser, beter leren kennen samen met moeder Maria en een intense relatie met Hem opbouwen. Daarom lijkt de Emmanuel School of Mission mij de ideale kans om deze verlangens te vervullen.

Of steun* haar via:
Financieel: BE84 9793 2703 1259
Heb je vragen? Of wil je enkele gebedsintenties delen? Je kan haar contacteren op marieja.derynck@hotmail.com

 

* Een jaar studeren aan de Emmanuel School of Mission kost +/- 10.000 euro. Deze jongeren zijn dan ook heel blij met wat extra financiële steun.

 

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.