De film War Room en het doel van de WereldJongerenDagen samengevat in 1 gebed

Hallo daar!

Ik keek onlangs naar War Room en wou even met jullie delen waarom de laatste scène van de film me zo aangreep. War Room (2015) is een Amerikaanse christelijke film en vertelt het verhaal van een gezin met moeilijkheden: vader en moeder doen niet anders dan ruziemaken en interesseren zich amper in hun dochter van 10. Wanneer haar echtgenoot met een andere vrouw op restaurant is gezien, beslist Elizabeth dat het zo niet verder kan. Met de hulp van de oude miss Clara leert ze stap voor stap bidden voor haar gezin en roept ze Jezus uit tot heer en meester van haar huis.

De allerlaatste scène van War Room is het krachtige gebed van miss Clara.

Ze bidt:
You’ve done it again, Lord. You’ve done it again.
You are good, and You are mighty, and You are merciful! And You keep taking care of me when I don’t deserve it.
Praise You, Jesus! You are Lord….

Raise up more that will call upon Your name.
Raise up those that love You, and seek You, and trust You.
Raise ‘em up, Lord!
Raise ‘em up!

Lord, we need a generation of believers who are not ashamed of the gospel!
We need an army of believers, Lord, that hate to be lukewarm, and will stand on Your Word above all else!
Raise ‘em up, Lord!
Raise ‘em up!

I pray for unity among those that love You.
I pray that You open their eyes so that they can see Your truth, Lord.
I pray for Your hand of protection and guidance.
Raise up a generation, Lord, that will take light into this world; that will not compromise when under pressure; that will not cower, Lord, when others fall away!

Raise ‘em up, Lord, that they will proclaim that there is salvation in the name of Jesus Christ!
Raise up warriors, Lord, who will fight on their knees, who will worship you with their whole hearts, Lord!
Lord, call us to battle, that we may proclaim King of Kings, and Lord of Lords!

I pray these things with all my heart.
Raise ‘em up, Lord!
Raise ‘em up!

De manier waarop deze vrouw bidt, geeft me kippenvel. Maar wát ze bidt is even belangrijk: dat jonge gelovigen niet bang zouden zijn om alles achter te laten en Jezus te volgen; dat ze geen lauwe christenen zouden zijn, maar er volledig voor gaan; dat ze licht en vrede zouden brengen in deze wereld.

Dames en heren, zie hier het doel van de WereldJongerenDagen samengevat in 1 gebed: gelovigen samenbrengen om elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren, samen op weg te gaan. De jongeren waar miss Clara het over heeft, dat kunnen wij zijn. Dat wíllen wij zijn! Laten ook wij bidden dat we met een open hart mogen ontvangen wat God ons tijdens onze reis wil geven en duidelijk maken. Laten we inderdaad bidden om eenheid en  om vrede. Laten we bidden voor iedereen die naar Polen komt en deel wil uitmaken van een generatie die de wereld in vuur en vlam zet.

Thuisblijvers, we rekenen ook op jullie gebed terwijl wij jullie speciaal aan de zwarte Madonna van Czestochowa toevertrouwen! We proberen dagelijks iets op deze website te posten om jullie mee te laten genieten van onze reis en ook in het Katholiek Nieuwsblad zal af en toe een verslag van mij gepubliceerd worden.

Laetitia

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.