Feest in Scherpenheuvel

Op zondag 23 september eerstkomend, zal er in Scherpenheuvel een vicariale dag worden georganiseerd die in het teken staat van het huwelijk en gezin. Dit initiatief, dat nu voor de tweede keer plaatsvindt, gaat uit van onze aartsbisschop Mgr. André-Jozef Léonard en wordt ondersteund door verschillende bewegingen, waaronder onze gemeenschap.

Feest van de gezinnen

Het is de bedoeling een positieve aanmoediging te geven aan alle gehuwden, die – ondanks de moeilijkheden van het leven – de trouw van hun huwelijksbelofte willen naleven. In de maatschappij en de tijdsgeest waarin we vandaag leven, betekent deze trouw aan het gegeven ja-woord vaak dat de huwelijksboot lijnrecht tegen een forse wind moet invaren, en van sommige opvarenden soms ware heldenmoed vereist.

Concreet betekent dit dat er door Mgr. Léonard een Eucharistie-viering zal worden opgedragen waarin de huwelijksbeloften kunnen worden hernieuwd. Ook zullen alle kinderen, ook zij die nog geboren moeten worden, worden gezegend.

Plaats en aanvang: Maria-hal, zondag 23 september 2012, 16.00 uur.

Voorbereidende koorrepetitie: 13.30 uur, ook in de Maria-hal.

Info: Vincent.Kemme@gmail.com / 0474 771 971

Emmanuel heeft een specifieke “tak” voor de gezinnen: “Liefde & Waarheid”, die komend jaar ook van start zal gaan met activiteiten in Vlaanderen! Heeft u belangstelling, stuur dan e

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.