Emmanuel-Vlaanderen viert het Leven

Op uitnodiging en initiatief van Mgr. André-Joseph Léonard hebben we als gemeenschap Emmanuel bijgedragen aan een bijzondere eucharistieviering op 28 augustus 2011 in Scherpenheuvel. De nieuwe aartsbisschop verlangende om ook in Vlaams-Brabant, net als in Brussel en Waals-Brabant en zoals vroeger in Namen, een speciale ‘viering van het leven’ te organiseren.

Tijdens deze viering konden gehuwden hun huwelijksbelofte hernieuwen, alleenstaanden een speciale zegen ontvangen, werden de gezinnen gezegend en in het bijzonder ook de geboren én ongeboren kinderen, dat wil zeggen: de zwangere vrouwen en het kindje dat ze in hun schoot dragen. Op deze manier wil de aartsbisschop op een positieve manier het grote thema van het respect voor het leven in een sfeer van gebed en ontmoeting onder de aandacht brengen.

e-flyer

Als gemeenschap Emmanuel hebben we de viering vooral muzikaal-liturgisch mogen ondersteunen, samen met de gemeenschap Maria-Kefas, mensen uit de Katholieke Charismatische Vernieuwing, koorleden van de parochie Dominiek Savio uit Dilbeek en andere groepen en vrijwilligers. Hier enkele foto’s (klik er op om ze te vergroten).

Meer informatie op www.vierhetleven.be.

Voor de Franstgalige versie van deze viering: Fête des Familles, Basiliek Koekelberg, zondag 4 september om 15 uur.

img 1

img2

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.