Beheer voormalig Seminarie Louvin-la-Neuve toegewezen aan Emmanuelgemeenschap

BRUSSEL (KerkNet) – Het aartsbisdom Mechelen-Brussel vertrouwt de zorg van het Sint-Paulusseminarie in Louvain-la-Neuve toe aan de Emmanuelgemeenschap. Die krijgt de taak om er een nieuw pastoraal project vorm te geven, waarbij er zich in de toekomst ook mannelijke en vrouwelijke studenten in de gebouwen kunnen vestigen om in gemeenschap te leven.

Seminaire Saint-Paule LLNDe Emmanuelgemeenschap staat mee in voor hun geestelijke begeleiding. Het gebouwencomplex, met zijn fraaie kapel, verschillende appartementen en een veertigtal kamers, krijgt de nieuwe benaming ‘Foyer Saint-Paul’.

Met de overdracht aan de Emmanuelgemeenschap wil het aartsbisdom ervoor zorgen dat de gebouwen van het seminarie hun pastorale uitstraling blijven behouden, in nauwe samenwerking met de universitaire parochie van Louvain-la-Neuve. Het Sint-Paulusseminarie komt vrij, omdat alle Franstalige priesteropleidingen in ons land inmiddels zijn samengebracht in het seminarie van Namen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.