Emmanuel-priester Benoît-Gonnin bisschop van Beauvais

Jeaques Benoit-Gonnin, priester van de gemeenschap Emmanuel, is vandaag door paus Benedictus XVI benoemd tot bisschop van Beauvais, Noyon en Senils in het departement Oise in Frankrijk. Tot op heden was hij pastoor van de parochie van de Triniteit in Parijs en kapelaan van de Sint-Rita kapel. Tot 2002 was hij verantwoordelijke voor de priesters en seminaristen van de Emmanuelgemeenschap.

Mgr Jacques Benoit GonninMgr Jacques Benoit-Gonnin  werd geborenin 1952, heeft administratief recht gestudeerd en gewerkt aan een instituut voor de regionale overheid in Lyon. Na zijn studies theologie werd hij in 1985 priester gewijd en benoemd als aalmoezenier aan het Lyceum Fénelon-Sainte-Marie in Paris et en mission d’études (1985-1989). Tevens behaalde hij een doctoraat in het kerkelijk recht. In 1989 werd hij kapelaan aan de parochie van de Triniteit en belast met de begeleiding van de seminaristen van de gemeenschap Emmanuel. In 1991 werd hij directeur aan het ‘Maison Saint-Augustin’ en in 1995 verantwoordelijke voor de seminaristen van de gemeenschap Emmanuel, tot 2002, toen hij pastoor werd van de Tritinteitsparochie.

Mgr. Jaques Benoit-Gonnin is niet de eerste Emmanuel-priester die tot bisschop wordt gewijd. Vorig jaar nog ging hem Mgr. Yves Le Saux voor, tot dan verantwoordelijke voor de priesters en seminaristen van de gemeenschap en nu bisschop van Le Mans. Anderen zijn Mgr. Dominique Rey, bisschop van Toulon-Fréjus en Mgr. Guy de Kerimel, eerst hulp-bisschop van Nice en nu bisschop van Grenoble.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.