Nieuwe moderator gekozen

Laurent Landete

BRUSSEL (KerkNet/Zenit) – De internationale raad heeft Laurent Landete, een verpleger uit Bordeaux en vader van zes kinderen, verkozen tot nieuwe moderator van de Emmanuel-gemeenschap. Landete was de voorbije jaren verantwoordelijk voor de activiteiten van de Emmanuel-gemeenschap in Paray-le-Monial en nationaal verantwoordelijke in Frankrijk. Hij volgt professor Dominique Vermersch op, die na drie opeenvolgende termijnen van drie jaar niet langer verkiesbaar was.

De Emmanuel-gemeenschap ontstond in 1972 in Parijs, in het spoor van Vaticanum II en de charismatische vernieuwing. Vandaag telt ze ca. 8.000 leden in 57 landen, onder wie 223 priesters, 100 seminaristen, 25 broeders en 170 vrouwelijke religieuzen. De Pauselijke Raad voor de Leken kende de gemeenschap, die het statuut had van ‘privévereniging van gelovigen van pauselijk recht’, op 20 juni van dit jaar het statuut van ‘internationale publieke vereniging van gelovigen’ toe.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.