School of Mission

Wat is ESM (Emmanuel School of Mission)?

ESM = Een programma van 9 opeenvolgende maanden dat missionaire, spirituele en doctrinale vorming aanbiedt voor jongvolwassenen tussen 18 en 30 jaar oud en die zich willen engageren voor het verspreiden van de vreugde van het evangelie in hen land. Het programma wordt geleid door de gemeenschap Emmanuel. 

Een beetje geschiedenis…

De Internationale School van Evangelisatie en Vorming (International School of Formation and Evangelisation) werd ruim 30 jaar geleden opgericht (1984), aanvankelijk bij Wissous in Parijs, en later werd verplaatst naar Paray-le-Monial. Snel daarna werden ook al een school opgericht in Rome, Altötting en Manilla. Later veranderde de naam ook in Emmanuel School of Mission.

Doel:

Het doel van de ESM is om een nieuwe generatie op te leiden om de missionaire uitdagingen van de moderne wereld op te nemen. De studenten komen uit de hele wereld om zich een jaar (9 maanden) te geven en te leven volgens de 4 pijlers:

– vorming,
– geestelijk leven,
– gemeenschapsleven en
– missie.

Waar? 

ESM Paray-le-Monial

Paray-le-Monial (Frankrijk)

Opgericht in: 1984
Taal: Frans

Jonge mensen zijn ambassadeurs van de boodschap die daar door Jezus aan de heilige Margareta Mria wordt gegeven, zodat de genade van het Heilige Hart zich over de hele wereld kan verspreiden

Website

ESM Rome

Rome (Italië)

Opgericht in: 1998
Taal: Italiaans

GIn Rome, in het hart van de katholieke kerk, en is ESM de ideale plek voor studenten om zichzelf in hun geloof te vormen en hen te leren hoe een ware missionaris van Christus zijn. 

Website

ESM Manilla

Manilla (Filipijnen)

Opgericht in: 2009
Taal: Engels

Website

ESM Salvador

Salvador (Brazilië)

Opgericht in: 2014
Taal: Portugees

Website

ESM Bafoussam

Bafoussam (Kameroen)

Opgericht in: 2017
Taal: Frans

De school is een antwoord op de Afrikaanse nood aan vorming. (De gemeenschap Emmanuel groeit heel snel in Afrika.)

Website

ESM New York

New York City (VS)

Opgericht in: 2017
Taal: Engels

Een nieuw project waarin wordt samengewerkt met kardinaal Dolan. Deze school heeft de specifieke roeping om te dienen binnen de plaatselijke Kerk.

Website

 

Neem contact op met het internationaal bureau (internationalyouth@emmanuelco.org) om meer informatie te ontvangen over de verschillende scholen, of om jou te helpen kiezen… 

 

In het schooljaar van 2017-2018 volgden Sara en Marieja de evangelisatieschool (ESM) in Paray-le-Monial.
Benieuwd naar hun getuigenis? Lees meer

ESM in Paray-le-Monial