Sprekers zomerweekend

SPREKERS

Vrijdag 13 juli:

Alain & Martine Raick

“God, bron van leven”

alain en martine

Wij zijn gehuwd en hebben 5 kinderen en 7 kleinkinderen. We zijn lid van de gemeenschap Maria-Kefas en grote natuurliefhebbers. Vanuit de verwondering en de bewondering van de schepping zien we de mens, man en vrouw als het meesterwerk van de Schepper, en brengen dit graag over naar koppels, jongeren en tieners, om hen uiteindelijk zo naar God te verwijzen.

Zaterdag 14 juli:

E.H. Filip Hacour

“Wordt wie je bent, een kind van God”

Filip Hacour

Filip Hacour (°1976) , priester van het aartsbisdom en gewijd in 2006. Na enkele jaren voltijdse parochiepastoraal werd hij groepsbegeleider in het Johannes XXIIII-seminarie in Leuven. Samen met priester Wilfried Brieven is hij aangesteld als geestelijke raadsman voor de Katholieke Charismatische Vernieuwing. Hij helpt vanuit zijn verbondenheid en taak binnen de roepingenpastoraal, jonge mensen bij de onderscheiding van de weg die zij met de Heer mogen gaan.

Zondag 15 juli:

Peter & Catherine Verbeiren

“Naastenliefde, maat voor alle leven”

Peter en Catherine Verbeiren

Catherine en Peter Verbeiren, we zijn 27 jaar getrouwd en hebben 4 kinderen (tussen de 25 en 17 jaar jong). Catherine is een binnenhuisarchitecte die zich omschoolde tot .. polyvalent verzorgende, ze is nu bijna 20 jaar bejaardenhelpster in de Thuiszorg. Daarnaast is ze pedicure. Peter is godsdienstleerkracht inde 3e graad secundair in het Heilig Hart & College te Halle. In deze Maria-stad wonen ze ook sinds enkele jaren, op wandelafstand van de prachtige basiliek. Vorig jaar – in juni 2018 – verscheen bij uitgeverij Betsaïda/Emmanuel een boek van Peter en zijn leerlingen: “Meneer, hoe komt het dat u altijd zo gelukkig bent?” In dialoog met jongeren, maar ook met koppels, ouderen, collega’s, vluchtelingen (Halle zonder Grenzen!),… proberen Catherine en Peter, mét de gemeenschap Emmanuel (waar ze reeds 30 jaar bij zijn), wegen te vinden om in woord en daad te delen van Gods Liefde die mensen ten diepste gelukkig maakt.

 

Priesters

Dominique Janthial, priester in het bisdom Mechelen-Brussel, priester in de gemeenschap Emmanuel, docent aan het IET (Institut d’Etudes Théologiques)

Dominique Janthial

Filip Hacour, priester, en verantwoordelijk voor de seminaristen in het bisdom Mechelen-Brussel

Filip Hacour

Mgr Koen Vanhoutte, Hulpbisschap van Vlaams Brabant